Vacature International Business Development Manager

Boorwerk, een KvK innovatie Top-100 speler, is fabrikant- en distributeur van een revolutionaire productlijn onder de merknaam ProFit. In de markt met een volume van € 350 mln, onderscheiden ProFit gatzagen zich met unieke gepatenteerde kenmerken en best in class kwaliteit. Dit heeft zich vertaald in marktleiderschap in een vijftal Europese markten waaronder Nederland.

In deze functie werk je aan het activeren en ontwikkelen van bestaande importeurs. Verder selecteer je nieuwe importeurs in nieuwe geografieën en zet je private label partnerships op. Daarnaast introduceer je nieuwe productlijnen bij bestaande importeurs.

Doel is om de omzet binnen vijf jaar te verdubbelen.

Je rapporteert aan de Managing Director. De President-eigenaar is nauw betrokken bij de strategie en de productontwikkeling. Verder werk je intensief samen met een deskundig Client Service team van 4FTE dat verantwoordelijk is voor internationale orderverwerking en uitleverplanning.

Boorwerk zoekt iemand met de energie om 50% van de tijd op reis te zijn; een BDM die doorzet en zaken afmaakt. Iemand die het prettig vindt om met heldere kaders ruimte te hebben om op een zelfstandige wijze de markt te bewerken en heeft het vermogen om ProFit voor langere termijn te positioneren.

Jouw profiel:
  • Minimaal Bachelor werk- en denkniveau
  • Minimaal 7 jaar Business Developmentervaring in meerdere landen
  • Ervaring met indirecte B-2-B sales (importeurs, distributeurs of handelsbedrijven)
  • Ervaring in het opstarten van indirecte saleskanalen in het buitenland
  • Doorgroeipotentieel naar rol van Commercieel Directeur.

Boorwerk biedt een nieuwe functie met een enorme marktpotentie. Het product heeft een grote aantrekkingskracht bij de gebruikers. Je maakt het werk van een vakman leuker en makkelijker. Er is de betrokkenheid en respect voor elkaar in dit familiebedrijf, met korte lijnen van communicatie.

Interesse? Solliciteer direct via www.mercuriurval.nl. Bel voor meer informatie met Sjoerd Verkleij, consultant bij Mercuri Urval, via 06-5025 3004. Zie ook www.profitgatzagen.nl